Stoppa fettpropparna!

Käppalaförbundet

Stoppa fettpropparna!

45% av alla hushåll i norra Stockholm häller ut fett i diskhon. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Käppalaförbundet, Sveriges tredje största reningsverk som tar hand om avloppsvatten från cirka 500 000 hushåll i Stockholm.

Fettet som slängs i diskhon bildar proppar som kan leda till stopp i avloppet, skador på ledningsnätet, översvämningar i fastigheter och stora kostnader för både underhåll och akuta utryckningar. Våren 2019 tog Käppalaförbundet bort ett drygt 43 ton tungt fettberg i ledningsnätet.

Sifos undersökning visade att de flesta kände till att fett skapar problem. För att påminna om konsekvenserna och visa att alla tillsammans kan göra skillnad formulerade vi budskapet som ett upprop: Stoppa fettpropparn!

 

Kampanjen gick bland annat i tunnelbana, pendeltåg, annonser, riktade utskick till bostadsrättsföreningar, banners, digital annonsering och ett stort antal inlägg i sociala kanaler.

 

Resultatet från kampanjmätningen som gjordes efteråt visade att 84% av de som såg kampanjen ansåg att budskapet är relevant.

Och hela 41% svarade att de ändrat sitt beteende efter att ha sett kampanjen.

Har du ett uppdrag du vill prata mer om?

0 av 150 tecken

Jag har läst, förstått och godkänner Matadors allmänna villkor och integritetspolicy.

Skicka