EkoGo!

EkoMatCentrum

phonelink

App

EkoGo!

Ekologiska livsmedel främjar biologisk mångfald. Även om många väljer ekologiskt i affären är det inte vanligt att eko efterfrågas på restaurangen eller cafét. Föreningen Ekomatcentrum, vars arbete rör mat och hållbarhetsfrågor, ville öka andelen ekologiska livsmedel inom hela restaurangsektorn.

Ekologisk mat för folk på språng

Matador fick – i samarbete med Swace Digital – i uppdrag att ta fram appen EkoGo! i sin helhet, som lanserades under oktober 2019. Appens syfte är att underlätta för hungriga individer att snabbt hitta ekologiska matställen i närheten.

Under en första initial workshop definierades olika användare, vilka behov de har samt vilken funktionalitet de primärt skulle ha nytta av. Förarbetet och kravspecifikationen ledde därefter över i UX, design och utveckling för både iOS och Android.

Främjar biologisk mångfald

EkoGo! lanserades under oktober 2019 parallellt med en kampanj för att öka kännedomen om att valet av ekologiska livsmedel främjar biologisk mångfald. Genom den kan du som är hungrig hitta restauranger med minst 25 procent ekologiska livsmedel.

Appkampanjen, som gick under 2,5 veckor, ledde bland annat till 55 000 filmvisningar och 1 500 nedladdningar av appen under kampanjperioden.

Appen kan du ladda ner här från App Store eller Google Play.

Har du ett uppdrag du vill prata mer om?

0 av 150 tecken

Jag har läst, förstått och godkänner Matadors allmänna villkor och integritetspolicy.

Skicka